Policija poročilo

V preteklih 24 urah so na interventno številko policije “113” sprejeli 1285 klicev. Med 507 interventnimi klici, na podlagi katerih so policisti posredovali, je bilo 20 dogodkov takih, ki so terjali nujno ukrepanje. Med drugim so obravnavali tudi 81 prometnih nesreč, 73 kršitev javnega reda in miru, ter 76 kaznivih dejanj.


Na področju prometne varnosti so obravnavali 68 prometnih nesreč s premoženjsko škodo, 11 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami in 2 s hudimi.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali 1 voznika na območju Policijske uprave Novo mesto, ter zasegli 14 vozil zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov in sicer 5 na območju Policijske uprave Celje, 4 na območju Policijske uprave Novo mesto, po 2 vozili na območju policijskih uprav Maribor in Murska sobota in 1 vozilo na območju Policijske uprave Nova Gorica.

Javni red in mir je bil kršen v 45 primerih na javnih krajih, ter 28-krat v zasebnih prostorih. Pridržali so 4 kršitelje in sicer 2 na območju Policijske uprave Ljubljana, ter po 1 na območju policijskih uprav Celje in Maribor.

Zaradi zaščite žrtev nasilja v družini so 3 osebam na območju policijskih uprav Ljubljana, Celje in Koper izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji je bilo 24 tatvin, 20 vlomov, 5 ropov, 13 poškodovanj tuje stvari, 3 grožnje, 3 nasilja v družini, 3 povzročitve telesnih poškodb, 3 kazniva dejanja v zvezi s prepovednimi drogami in 2 ponarejanji listin.