Policija

V preteklih 24 urah so na telefonsko številko policije 113 prejeli 1193 klicev, med njimi 14 nujnih. Med 418 interventnimi dogodki, v katerih je bilo potrebno naše posredovanje, so med drugim obravnavali 55 kaznivih dejanj, 61 kršitev JRM in 59 prometnih nesreč.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 18 tatvin, 16 vlomov, 6 groženj, 5 poškodovanj tuje stvari, 4 kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami, 2 povzročitvi telesne poškodbe ter po 1 rop, dejanje nasilja v družini, ponarejanje listin in ponarejanje denarja.


Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so 3 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Zaradi kršitev JRM so 40 krat posredovali na javnem kraju in 21 krat v zasebnih prostorih. Pridržali so 1 kršitelja, ki je kljub opozorilu nadaljeval s prekrškom.

V 51 prometnih nesrečah je nastala le materialna škoda, v preostalih 8 so se udeleženci lažje telesno poškodovali. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali 2 voznika in zaradi storitev hujših prekrškov v cestnem prometu 7 voznikom zasegli vozila.

V zadnji 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 9 oseb in sicer 8 na območju PU Maribor in 1 na območju PU Ljubljana. Največ obravnavanih tujcev je bilo državljanov Turčije (7), Afganistana (1) in Slovenije (1).