Policija poročilo, slovenska policija

V preteklih 24 urah so na interventno številko policije “113” sprejeli 1525 klicev. Med 517 interventnimi klici, na podlagi katerih so policisti posredovali, je bilo 16 dogodkov takih, ki so terjali nujno ukrepanje. Med drugim so obravnavali tudi 107 prometnih nesreč, 55 kršitev javnega reda in miru, ter 82 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti so obravnavali 99 prometnih nesreč s premoženjsko škodo in 8 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami.

Zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov so zasegli 9 vozil in sicer 4 na območju Policijske uprave Ljubljana, 3 na območju Policijske uprave Maribor, ter po 1 na območju policijskih uprav Kranj in Koper.

Javni red in mir je bil kršen v 41 primerih na javnih krajih, ter 14-krat v zasebnih prostorih. Pridržali so 2 kršitelja na območju policijskih uprav Ljubljana in Celje.

Zaradi zaščite žrtev nasilja v družini so 6 osebam na območju policijskih uprav Ljubljana, Celje, Nova Gorica, Kranj in Koper, izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji je bilo 35 tatvin, 1 drzna tatvina, 17 vlomov, 11 poškodovanj tuje stvari, 7 nasilij v družini, 4 povzročitve telesnih poškodb, 4 ponarejanja denarja, 2 kaznivi dejanji v zvezi s prepovednimi drogami in 1 ponarejanje listin.