POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 30. 3. 2022

Policija poročilo, slovenska policija

V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije ‘113’ zabeleženih 1.467 klicev. Med 583 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 157 prometnih nesreč, 69 kršitev javnega reda in miru ter 71 kaznivih dejanj.

V 140 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 15 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 2 nesrečah huje telesno poškodovani. Nobena oseba v prometnih nesrečah ni izgubila življenja.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 9 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa niso pridržali nobenega voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 51 intervencij na javnem kraju, 18 pa v zasebnih prostorih. 3 kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so 1 osebi izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 38 tatvin, 10 poškodovanj tuje stvari, 8 vlomov, 4 ponarejanja denarja, 3 povzročitve telesnih poškodb, 2 drzni tatvini, 2 nasilji v družini, 2 grožnji, 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami ter 1 preprečitev uradnega dejanja oz. napad na pooblaščeno osebo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 33 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 23 na območju PU Novo mesto, 8 na območju PU Celje, 1 na območju PU Ljubljana, 1 na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (13), Pakistana (10), Toga (4).

Facebook
Twitter
LinkedIn

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Rezultati

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA

   

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.