Policija poročilo

V preteklih 24 urah je bilo na interventno številko Policije »113« sprejetih 1681 klicev. Med 579 interventnimi klici, ki so zahtevali posredovanje policistov, je bilo med drugim prijavljenih tudi 84 prometnih nesreč, 95 kršitev javnega reda in miru ter 84 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti so se zgodile 3 prometne nesreče s hudimi telesnimi poškodbami in 11 nesreč z lažjimi. V preostalih 70 nesrečah je nastala le premoženjska škoda.Zaradi hujšega prekrška v cestnem prometu smo voznikom zasegli 10 vozil. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola nismo pridržali nobenega voznika.

Na področju javnega reda in miru so opravili 67 intervencij na javnih krajih in 28 v zasebnih prostorih. Pridržali so 2 kršitelja na območju policijskih uprav Ljubljana in Kranj.

Pri kaznivih dejanjih so zabeležili 30 tatvin, 17 poškodovanj tuje stvari, 15 vlomov, 5 povzročitev telesnih poškodb, po 4 kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami in ponarejanje denarja, po 3 grožnje in nasilja v družini ter po 1 poskus uboja, preprečitev uradnega dejanja in ponarejanje listin. Da so zaščitili žrtve nasilja v družini smo 4 osebam na območju policijskih uprav Maribor, Ljubljana, Nova Gorica in Koper izrekli ukrep prepovedi približevanja.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});