Policija poročilo

V preteklih 24 urah so na telefonsko številko policije 113 prejeli 1104 klice, med njimi 18 nujnih. Med 417 interventnimi dogodki, v katerih je bilo potrebno naše posredovanje, so med drugim obravnavali 52 kaznivih dejanj, 77 kršitev JRM in 57 prometnih nesreč.


Med kaznivimi dejanji so zabeležili 22 tatvin, 11 poškodovanj tuje stvari, 5 groženj, 4 povzročitve telesne poškodbe, po 3 vlome in ponarejanje listin ter po 2 dejanji nasilja v družini in poskusa preprečitve uradnega dejanja uradni osebi.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so 2 osebama izrekli ukrep prepovedi približevanja.
Zaradi kršitev JRM so 46 krat posredovali na javnem kraju in 31 krat v zasebnih prostorih. Pridržali so 3 kršitelje, ki so kljub opozorilom nadaljevali s prekrški.

V 53 prometnih nesrečah je nastala materialna škoda, v 3 so se udeleženci lažje telesno poškodovali in v 1 huje. Zaradi storitev hujših prekrškov v cestnem prometu so 8 voznikom zasegli vozila.

V zadnji 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 8 oseb, vse na območju PU Koper. Med obravnavanimi tujci je največ državljanov Iraka (4), Egipta (2) in Irana (2).