..
Obveščam Vas, da na naši spletni strani potekajo vzdrževalna dela, zato se vam že vnaprej opravičujemo za morebitne nevšečnosti. Hvala za razumevanje.

POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 31. 1. 2023

Policija poročilo, slovenska policija

V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije ‘113’ zabeleženih 1.282 klicev. Med 520 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 122 prometnih nesreč, 42 kršitev javnega reda in miru ter 97 kaznivih dejanj.

V 114 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 6 so se udeleženci lažje, v 2 pa huje telesno poškodovali.  Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 8 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali 1 voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 28 intervencij na javnem kraju, 14 pa v zasebnih prostorih. 2 kršitelja na območju PU Novo mesto in Ljubljana, ki sta kljub opozorilu nadaljevala  s prekrškom, so pridržali.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 39 tatvin, 21 poškodovanj tuje stvari, 19 vlomov, 8 groženj, 3 ponarejanja denarja, 2 povzročitvi telesnih poškodb in 2 kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami ter po 1 drzno tatvino, 1 preprečitev uradnega dejanja oz. napad na pooblaščeno osebo in 1 nasilje v družini.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 34 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 24 na območju PU Novo mesto, 9 na območju PU Koper, 1 na območju PU Ljubljana. Med njimi so obravnavali največ državljanov Konga DR (12), Rusije (6) in Pakistana (5).

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
jasno
65%
1km/h
0%
12°C
14°
9°
11°
Fri
11°
Sat
7°
Sun
3°
Mon
1°
Tue

TWEET DNEVA

 

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.