Domov SlovenijaDnevna policijska poročila POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 31. 5. 2021

POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 31. 5. 2021

Objavil: SIFA
Policija poročilo, slovenska policija

V preteklih 24 urah so na interventno številko policije »113« sprejeli 1140 klicev. Med 422 interventnimi klici, ki so zahtevali posredovanje policistov so obravnavali 68 prometnih nesreč, 70 kršitev javnega reda in miru ter 51 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti so obravnavali prometno nesrečo s smrtnim izidom, ki se zgodila na območju PU Celje. Obveščeni so bili tudi o 1 prometnih nesreči s hudimi telesnimi poškodbami in 7 prometnih nesrečah z lahkimi telesnimi poškodbami. V preostalih 59 prometnih nesrečah pa je nastala zgolj materialna škoda.

Zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov so kršiteljem zasegli 8 vozil.

Na področju kršitev javnega reda in miru so opravili 43 intervencij na javnih krajih in 27 v zasebnih prostorih. Pridržali so 1 kršitelja.

Med kaznivimi dejanji je bilo 17 tatvin, 13 poškodovanj tuje stvari, 11 vlomov, 3 grožnje, 3 kazniva dejanja povezana z zlorabo drog, 2 KD ponarejanje listin, 1 KD povzročitev telesne poškodbe in 1 KD preprečitev uradnega dejanja.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 47 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje na območju PU Koper.

Med njimi so obravnavali največ državljanov Bangladeša (23), Afganistana (12) in Pakistan (5).

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.