POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 5. 10. 2021

Policija poročilo, slovenska policija

V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije »113« sprejetih 1545 klicev. Med 585 interventnimi dogodki, so policisti med drugim obravnavali 131 prometnih nesreč, 72 kršitev javnega reda in miru ter 80 kaznivih dejanj.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 42 tatvin, 15 vlomov, 9 poškodovanj tuje stvari, 5 groženj, 3 ponarejanja denarja, po 2 kaznivi povzročitev telesnih poškodb in drzna tatvina ter po 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami in preprečitev uradnega dejanja uradni osebi.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so opravili 50 intervencij na javnem kraju in 22 v zasebnih prostorih. Pridržali so 4 kršitelje na območju policijskih uprav Ljubljana, Maribor in Celje.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so 2 osebama, na območju policijskih uprav Ljubljana in Nova Gorica, izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 9 voznikom zasegli vozila.

V 115 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 15 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 1 prometni nesreči pa huje telesno poškodovani.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 64 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 36 na območju PU Ljubljana, 18 na območju PU Novo mesto, 8 na območju PU Koper in 2 na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Pakistana (27), Afganistana (24) in Bangladeša (8).

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.