POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 5. 11. 2023

Policija poročilo, slovenska policija

V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije ‘113’ zabeleženih 1.326 klicev. Med 563 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 85 prometnih nesreč, 67 kršitev javnega reda in miru ter 81 kaznivih dejanj.

V 80 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 4 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 1 nesreči huje telesno poškodovani. Nobena oseba v prometnih nesrečah ni izgubila življenja.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 8 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali 1 voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 46 intervencij na javnem kraju, 21 pa v zasebnih prostorih. 3 kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali.

Za zaščito žrtev nasilja v družini niso izrekli nobenega ukrepa prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 33 tatvin, 20 vlomov, 14 poškodovanj tuje stvari, 5 povzročitev telesne poškodbe, 2 drzni tatvini, 2 nasilji v družini, 1 ponarejanje listin, 1 rop, 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami, 1 ponarejanje denarja ter 1 grožnjo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 120 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 95 na območju PU Novo mesto, 25 na območju PU Koper. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (41), Rusije (20), Turčije (15).

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.