POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 5. 12. 2021

Policija poročilo, slovenska policija

V zadnjih 24 urah so na interventno številko policije ,,113,, sprejeli 1345 klicev.

Med 503 interventnimi dogodki, v katerih so posredovali, so med drugim obravnavali 105 prometnih nesreč, 66 kršitev javnega reda in miru ter 76 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti so obravnavali 95 prometnih nesreč s premoženjsko škodo, 9 prometnih nesreč z lahko in 1 s hudo telesno poškodbo.

Prav tako so zaradi vožnje pod vplivom alkohola pridržali 2 voznika osebnega avtomobila na območju Policijskih uprav Maribor in Celje.

Prav tako so zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov so zasegli 7 vozil na območju Policijskih uprav Ljubljana, Maribor, Celje, Novo mesto in Kranj.

Policisti so zaradi kršitev javnega reda in miru opravili 40 intervencij na javnem kraju in 26 v zasebnih prostorih ter pri tem pridržali 4 kršitelje na območju Policijskih uprav Ljubljana, Celje in Kranj.

Med kaznivimi dejanji so obravnavali 31 tatvin, 20 vlomov, 13 poškodovanj tuje stvari, 5 kaznivih dejanj nasilja v družini, 3 grožnje, 3 preprečitve uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi ter 1 kaznivo dejanje ponarejanje denarja.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so izrekli ukrep prepovedi približevanja 5 osebam na območju Policijskih uprav Ljubljana, Maribor, Celje in Novo mesto.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 51 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje, in sicer 36 na območju PU Koper, 9 na območju PU Novo mesto in 6 na območju PU Kranj. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (46), Alžirije (2) in Kube (2).

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.