POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 5. 12. 2021

Policija poročilo, slovenska policija

V zadnjih 24 urah so na interventno številko policije ,,113,, sprejeli 1345 klicev.

Med 503 interventnimi dogodki, v katerih so posredovali, so med drugim obravnavali 105 prometnih nesreč, 66 kršitev javnega reda in miru ter 76 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti so obravnavali 95 prometnih nesreč s premoženjsko škodo, 9 prometnih nesreč z lahko in 1 s hudo telesno poškodbo.

Prav tako so zaradi vožnje pod vplivom alkohola pridržali 2 voznika osebnega avtomobila na območju Policijskih uprav Maribor in Celje.

Prav tako so zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov so zasegli 7 vozil na območju Policijskih uprav Ljubljana, Maribor, Celje, Novo mesto in Kranj.

Policisti so zaradi kršitev javnega reda in miru opravili 40 intervencij na javnem kraju in 26 v zasebnih prostorih ter pri tem pridržali 4 kršitelje na območju Policijskih uprav Ljubljana, Celje in Kranj.

Med kaznivimi dejanji so obravnavali 31 tatvin, 20 vlomov, 13 poškodovanj tuje stvari, 5 kaznivih dejanj nasilja v družini, 3 grožnje, 3 preprečitve uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi ter 1 kaznivo dejanje ponarejanje denarja.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so izrekli ukrep prepovedi približevanja 5 osebam na območju Policijskih uprav Ljubljana, Maribor, Celje in Novo mesto.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 51 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje, in sicer 36 na območju PU Koper, 9 na območju PU Novo mesto in 6 na območju PU Kranj. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (46), Alžirije (2) in Kube (2).

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
delno oblačno
50%
1km/h
40%
0°C
1°
-2°
-2°
Mon
-4°
Tue
-3°
Wed
-3°
Thu
-3°
Fri

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA