Domov SlovenijaDnevna policijska poročila POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 5. 5. 2021

POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 5. 5. 2021

Objavil: SIFA
Policija poročilo, slovenska policija

Policisti so v minulih 24 urah na interventno številko policije 113 sprejeli 1405 klice. Posredovali so v 562 interventnih dogodkih. Med drugim so obravnavali 74 kaznivih dejanj, 52 kršitev javnega reda in miru ter 132 prometnih nesreč.

Med kaznivimi dejanji so obravnavali 29 tatvin, 16 poškodovanj tuje stvari, 7 vlomov, 5 drznih tatvin, po 4 nasilja v družini in povzročitve telesne poškodbe, 3 grožnje, 2 ropa ter po 1 ponarejanje listin, kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami, ponarejanje denarja in preprečitev uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi.

Na področju javnega reda in miru so 36 krat intervenirali na javnih in 16 krat v zasebnih prostorih. Zaradi hujših kršitev javnega reda in miru so pridržali 3 kršitelje in izrekli 3 ukrepe prepovedi približevanja.

V 111 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 19 so bili udeleženci lahko in v 2 hudo telesno poškodovani. Zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov so zasegli 7 vozil in pridržali 1 kršitelja.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 17 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer po 5 na območju PU Celje in Ljubljana, 4 na območju PU novo mesto, 2 na območju PU Maribor in 1 na območju PU Koper. Med njimi so obravnavali največ, 9 državljanov Bangladeša in 3 Irana.

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.