Policija

V preteklih 24 urah je bilo na interventno številko Policije »113« sprejetih 1026 klicev. Med 366 interventnimi klici, ki so zahtevali posredovanje policistov, je bilo med drugim prijavljenih tudi 63 prometnih nesreč, 44 kršitev javnega reda in miru ter 50 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti se je zgodila 1 prometna nesreča s hudimi telesnimi poškodbami in 3 nesreče z lažjimi. V preostalih 59 nesrečah je nastala le premoženjska škoda. Zaradi hujšega prekrška v cestnem prometu so voznikom zasegli 14 vozil. Pridržali niso nobenega voznika.


Na področju javnega reda in miru so opravili 32 intervencij na javnih krajih in 12 v zasebnih prostorih. Pridržali so 3 kršitelje na območju policijskih uprav Ljubljana, Kranj in Maribor.

Pri kaznivih dejanjih so zabeležili 19 tatvin, 13 poškodovanj tuje stvari, 9 vlomov, 4 nasilja v družini, 2 kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami ter po 1 povzročitev telesne poškodbe, grožnjo in ponarejanje denarja. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so 2 osebama na območju policijskih uprav Ljubljana in Maribor izrekli prepoved približevanja.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 10 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer na območju PU Koper. Vsi obravnavani so bili državljani Afganistana (10).