POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 6. 12. 2021

Policija poročilo, slovenska policija

V preteklih 24 urah so na interventno številko policije “113” sprejeli 910 klicev. Med 349 interventnimi klici, na podlagi katerih so policisti posredovali, je bilo 10 dogodkov takih, ki so terjali nujno ukrepanje. Med drugim so obravnavali tudi 56 prometnih nesreč, 22 kršitev javnega reda in miru, ter 43 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti so obravnavali 53 prometnih nesreč s premoženjsko škodo, 2 nesreči z lahkimi telesnimi poškodbami in 1 s hudimi.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali 1 voznika na območju Policijske uprave Maribor, ter zasegli 9 vozil zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov in sicer po 2 vozili na območju policijskih uprav Maribor, Koper in Murska Sobota, ter po 1 vozilo na območju policijskih uprav Ljubljana, Celje in Novo mesto.

Javni red in mir je bil kršen v 12 primerih na javnih krajih, ter 10-krat v zasebnih prostorih. Pridržali so 2 kršitelja na območju policijskih uprav Ljubljana in Maribor.

Med kaznivimi dejanji je bilo 17 vlomov, 1 drzna tatvina, 9 tatvin, 10 poškodovanj tuje stvari, 3 povzročitve telesnih poškodb, 1 ponarejanje listin, 1 nasilje v družini in 1 grožnja.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 29 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 26 na območju PU Koper in 3 na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Turčije (21), Hrvaške (3) in Indije (3).

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.