POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 6. 9. 2021

Policija poročilo, slovenska policija

V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije »113« sprejetih 1263 klicev. Med 502 interventnimi dogodki, so policisti med drugim obravnavali 96 prometnih nesreč, 62 kršitev javnega reda in miru ter 80 kaznivih dejanj.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 31 tatvin, 19 vlomov, 14 poškodovanj tuje stvari, 6 povzročitev telesnih poškodb, 4 kazniva dejanja nasilja v družini, 3 grožnje, 2 drzni tatvini in 1 kaznivo dejanje ponarejanja listin.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so opravili 39 intervencij na javnem kraju in 23 v zasebnih prostorih. Pridržali so 4 kršitelje na območju policijskih uprav Ljubljana, Maribor in Celje.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so 4 osebam, na območju policijskih uprav Maribor, Celje in Nova Gorica izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 5 voznikom zasegli vozila.

V 70 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 19 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 6 prometnih nesrečah huje telesno poškodovani, v 1 prometni nesreči pa je 1 oseba umrla.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 24 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 23 na območju PU Novo mesto in 1 na območju PU Koper. Med njimi so obravnavali državljane Afganistana (23) in Kosova (1).

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.