POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 7. 10. 2021

Policija poročilo, slovenska policija

V zadnjih 24 urah so na interventno številko policije ,,113,, sprejeli 1335 klicev.

Med 518 interventnimi dogodki, v katerih so posredovali, so med drugim obravnavali 132 prometnih nesreč, 53 kršitev javnega reda in miru ter 76 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti so obravnavali 116 prometnih nesreč s premoženjsko škodo, 15 prometnih nesreč z lahko in 1 s hudo telesno poškodbo.

Zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov so zasegli osebni avtomobil na območju Policijske uprave Koper.

Prav tako so zaradi vožnje pod vplivom alkohola pridržali voznika osebnega avtomobila na območju Policijske uprave Kranj.

Policisti so zaradi kršitev javnega reda in miru opravili 35 intervencij na javnem kraju in 18 v zasebnih prostorih ter pri tem pridržali 2 kršitelja na območju Policijske uprave Ljubljana.

Med kaznivimi dejanji so obravnavali 31 tatvin, 18 poškodovanj tuje stvari, 14 vlomov, 3 nasilja v družini, 3 povzročitve telesne poškodbe, 2 ponarejanji denarja, 2 grožnji ter po 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami, preprečitev uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi in rop.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so izrekli ukrep prepovedi približevanja 2 osebama na območju Policijske uprave Celje.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 11 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje, in sicer 8 na območju PU Novo mesto, 2 na območju PU Koper in 1 na območju PU Celje. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (7), Irana (3) in Senegala (1).

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.