POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 7. 5. 2023

Policija poročilo, slovenska policija

V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije ‘113’ zabeleženih 1.605 klicev. Med 639 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 118 prometnih nesreč, 92 kršitev javnega reda in miru ter 95 kaznivih dejanj.

V 95 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 18 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 4 nesrečah huje telesno poškodovani, v 1 prometni nesreči pa je izgubila življenje vsaj ena oseba.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 4 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali 2 voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 68 intervencij na javnem kraju, 24 pa v zasebnih prostorih. 7 kršiteljev, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so 1 osebi izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 40 tatvin, 28 vlomov, 15 poškodovanj tuje stvari, 4 povzročitve telesnih poškodb, 3 nasilja v družini, 2 ropa, 2 grožnji ter 1 preprečitev uradnega dejanja oz. napad na pooblaščeno osebo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 126 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 113 na območju PU Novo mesto, 13 na območju PU Koper. Med njimi so obravnavali največ državljanov Pakistana (33), Bangladeša (24), Nepala (15).

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.