Domov SlovenijaDnevna policijska poročila POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 7. 6. 2021

POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 7. 6. 2021

Objavil: SIFA
Policija poročilo, slovenska policija

V preteklih 24 urah je bilo na interventno številko Policije »113« sprejetih 1092 klicev. Med 414 interventnimi klici, ki so zahtevali posredovanje policistov, je bilo med drugim prijavljenih tudi 71 prometnih nesreč, 58 kršitev javnega reda in miru ter 42 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti se je zgodila 1 prometna nesreča s smrtnim izidom, 1 nesreča hudimi telesnimi poškodbami in 13 nesreč z lažjimi. V preostalih 56 nesrečah je nastala le premoženjska škoda.Zaradi hujšega prekrška v cestnem prometu so voznikom zasegli 13 vozil. Zaradi vožnje pod vplivom niso pridržali nobenega voznika.

Na področju javnega reda in miru so opravili 35 intervencij na javnih krajih in 23 v zasebnih prostorih. Pridržali so 1 kršitelja na območju PU Ljubljana.

Pri kaznivih dejanjih so zabeležili 15 tatvin, 7 povzročitev telesnih poškodb, po 6 vlomov in poškodovanj tuje stvari, 4 nasilja v družini, 3 grožnje in 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami. Da so zaščitili žrtve nasilja v družini so 5 osebam na območju PU Ljubljana, Maribor, Celje in Kranj izrekli prepoved približevanja.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 60 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 36 na območju PU Maribor, 19 na območju PU Koper in 5 na območju PU Novo mesto. Med njimi so obravnavali največ državljanov Hrvaške (18), Palestine (8), Bosne in Hercegovine (7).

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.