POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 8. 11. 2021

Policija poročilo, slovenska policija

V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije »113« sprejetih 1040 klicev. Med 380 interventnimi dogodki, so policisti med drugim obravnavali 50 prometnih nesreč, 24 kršitev javnega reda in miru ter 47 kaznivih dejanj.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 19 poškodovanj tuje stvari, po 11 kaznivih dejanj vlomov in tatvin, po 2 kaznivi dejanji nasilja v družini in povzročitev telesnih poškodb ter po 1 kaznivo dejanje preprečitve uradnega dejanja uradni osebi in ponarejanje listin.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so opravili 17 intervencij na javnem kraju in 7 v zasebnih prostorih.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so 1 osebi, na območju policijske uprave Maribor, izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 11 voznikom zasegli vozila. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali 1 voznika na območju policijske uprave Ljubljana.

V 42 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 8 nesrečah pa so bili udeleženci lažje telesno poškodovani.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 40 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 28 na območju PU Koper in 12 na območju PU Novo mesto. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (35), Irana (2) in Kosova (2).

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.