POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 8. 12. 2021

Policija poročilo, slovenska policija

Policisti so v minulih 24 urah na interventno številko policije 113 sprejeli 1201 klic. Posredovali so v 509 interventnih dogodkih. Med drugim so obravnavali 64 kaznivih dejanj, 48 kršitev javnega reda in miru ter 129 prometnih nesreč.

Med kaznivimi dejanji so obravnavali 28 tatvin, 17 poškodovanj tuje stvari, 9 vlomov, po 3 grožnje in kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami, 2 ponarejanji denarja, ter po 1 povzročitev telesne poškodbe in ponarejanje listin.
Na področju javnega reda in miru so 29 krat intervenirali na javnih in 19 krat v zasebnih prostorih. Pridržali so 1 kršitelja.
V 116 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 12 so bili udeleženci lahko telesno poškodovani, v 1 nesreči pa je bil udeleženec huje telesno poškodovan. Zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov so zasegli 8 vozil.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 55 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 49 na območju PU Koper, 5 na območju PU Maribor in 1 na območju PU Novo mesto. Med njimi so obravnavali največ, 32 državljanov Afganistana, 8 Pakistana in 6 Turčije.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.