..
Obveščam Vas, da na naši spletni strani potekajo vzdrževalna dela, zato se vam že vnaprej opravičujemo za morebitne nevšečnosti. Hvala za razumevanje.

POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 8. 2. 2023

Policija poročilo, slovenska policija

V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije ‘113’ zabeleženih 1.329 klicev. Med 493 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 102 prometni nesreči, 41 kršitev javnega reda in miru ter 88 kaznivih dejanj.

V 91 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 9 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 1 nesreči huje telesno poškodovani, v 1 prometni nesreči pa je ena oseba izgubila življenje.
Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 10 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali 4 voznike na območju PU Maribor, PU Celje in PU Koper.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 28 intervencij na javnem kraju, 13 pa v zasebnih prostorih. 3 kršitelje na območju PU Ljubljana, PU Maribor in PU Murska Sobota, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so 3 osebam na območju PU Maribor, PU Ljubljana in PU Nova Gorica izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 45 tatvin, 15 vlomov, 13 poškodovanj tuje stvari, 5 groženj, 4 nasilja v družini, 2 povzročitvi telesnih poškodb, 2 ropa, 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami ter 1 ponarejanje denarja.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 34 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 27 na območju PU Novo mesto in 7 na območju PU Koper. Med njimi so obravnavali največ državljanov Kube (13), Pakistana (8), Maroka (4).

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
jasno
63%
2.6km/h
0%
12°C
14°
10°
11°
Thu
11°
Fri
11°
Sat
7°
Sun
3°
Mon

TWEET DNEVA

 

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.