POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 9. 11. 2023

Policija poročilo, slovenska policija

V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije ‘113’ zabeleženih 1.377 klicev. Med 554 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 148 prometnih nesreč, 37 kršitev javnega reda in miru ter 80 kaznivih dejanj.

V 132 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 15 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 1 nesreči pa huje telesno poškodovani.  Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 7 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali 4 voznike na območju PU Ljubljana, PU Kranj in PU Murska Sobota.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 25 intervencij na javnem kraju, 12 pa v zasebnih prostorih. 1 kršitelja na območju PU Celje, ki je kljub opozorilu nadaljeval s prekrškom, so pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so 3 osebam na območju PU Ljubljana in PU Celje izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 36 tatvin, 22 vlomov, 11 poškodovanj tuje stvari, 3 rope, 3 nasilja v družini, 2 grožnji, 1 ponarejanje listin, 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami ter 1 ponarejanje denarja.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 185 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 155 na območju PU Novo mesto, 28 na območju PU Koper, 2 na območju PU Maribor.
Med njimi so obravnavali največ državljanov Turčije (66), Afganistana (46), Rusije (31).

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.