Policija poročilo, slovenska policija

V zadnjih 24 urah so na interventno številko policije ,,113,, sprejeli 1291 klicev.

Med 475 interventnimi dogodki, v katerih so posredovali, so med drugim obravnavali 91 prometnih nesreč, 40 kršitev javnega reda in miru ter 80 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti so obravnavali 83 prometnih nesreč s premoženjsko škodo in 8 prometnih nesreč z lahko telesno poškodbo.

Zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov so zasegli 8 vozil.

Policisti so zaradi kršitev javnega reda in miru opravili 27 intervencij na javnem kraju in 13 v zasebnih prostorih ter pri tem pridržali 2 kršitelja na območju Policijske uprave Celje.

Med kaznivimi dejanji so obravnavali 40 tatvin, 16 poškodovanj tuje stvari, 10 vlomov, 8 groženj, 2 kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami, 2 nasilji v družini, ter 1 po kaznivo dejanje ponarejanja listin in povzročitve telesne poškodbe.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so izrekli prepoved približevanja 2 osebama na območju Policijskih uprav Celje in Ljubljana.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 11 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje, in sicer 10 na območju PU Koper in 1 osebo na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Sirije (5), Afganistana (3) in Irana (2).