POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur,14. 7. 2021

Policija poročilo, slovenska policija

Policisti smo v minulih 24 urah na interventno številko policije 113 sprejeli 1472 klicev. Posredovali smo v 579 interventnih dogodkih. Med drugim smo obravnavali 81 kaznivih dejanj, 79 kršitev javnega reda in miru ter 97 prometnih nesreč.

Med kaznivimi dejanji smo obravnavali 39 tatvin, 13 poškodovanj tuje stvari, 11 vlomov, 5 povzročitev telesne poškodbe, po 4 nasilja v družini in grožnje, 3 drzne tatvine in 2 ponarejanja denarja.

Na področju javnega reda in miru smo 53 krat intervenirali na javnih in 26 krat v zasebnih prostorih. Zaradi hujših kršitev javnega reda in miru smo pridržali 5 kršitelje in izrekli 2 ukrepa prepovedi približevanja.

V 82 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 10 so bili udeleženci lahko in v 5 hudo telesno poškodovani. Zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov smo zasegli 8 vozil.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 26 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 14 na območju PU Koper, 6 na območju PU Novo mesto, 4 na območju PU Ljubljana in 2 na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ, 9 državljanov Nepala, 5 Afganistana in 4 Alžirije.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.