POLICIJA – Kratek statistični pregled dogodkov v zadnjih 24 urah, 13. 6. 2020

Policija poročilo, slovenska policija

Policisti so v minulih 24 urah na interventno številko policije 113 sprejeli 1980 klicev. Posredovali so v 716 interventnih dogodkih. Med drugim obravnavali 93 kaznivih dejanj, 113 kršitev javnega reda in miru ter 136 prometnih nesreč.
Med kaznivimi dejanji je bilo obravnavanih 29 tatvin, 21 poškodovanj tuje stvari, 19 vlomov, 8 kaznivih dejanj nasilja v družini, 6 groženj, po 3 drzne tatvine in kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami, 2 povzročitvi telesnih poškodb ter po 1 ponarejanje denarja in preprečitev uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi.
Na področju javnega reda in miru je policija 82 krat intervenirala na javnih in 31 krat v zasebnih prostorih. V 4 primerih so izrekli ukrep prepovedi približevanja in pridržali 5 vinjenih kršiteljev.
V 103 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 29 so bili udeleženci lahko in 3 hudo telesno poškodovani, v nesreči na območju Policijske uprave Kranj, pa je 1 oseba umrla. Zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov je bilo zaseženih 9 vozil.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 83 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 41 na območju PU Koper, 30 na območju PU Ljubljana in 12 na območju PU Novo mesto. Med njimi so obravnavali največ državljanov Maroka (30), Afganistana (21) in Pakistana (9).

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.