Policija

V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije »113« sprejetih 1052 klicev. Med 393 interventnimi dogodki, so policisti med drugim obravnavali 68 prometnih nesreč, 45 kršitev javnega reda in miru ter 46 kaznivih dejanj.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 21 tatvin, 11 poškodovanj tuje stvari, 8 vlomov, po 2 kaznivi dejanji nasilja v družini, ter po 1 kaznivo dejanje ropa, ponarejanja denarja, preprečitve uradnega dejanja in ogrožanja varnosti.


Zaradi kršitev javnega reda in miru so opravili 26 intervencij na javnem kraju, 19 pa v zasebnih prostorih. Kršitelja, ki je kljub opozorilu nadaljeval s prekrškom, so pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 1 osebi na območju Policijske uprave Ljubljana izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 6 voznikom zasegli vozilo.

V 62 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 6 nesrečah so bili udeleženci lažje telesno poškodovani.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 22 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 9 na območju PU Celje, 9 na območju PU Koper in 4 na območju PU Novo mesto. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (19), Albanije (1) in Irana (1).