V preteklih 24 urah je bilo na interventno številko Policije »113« sprejetih 1626 klicev. Med 569 interventnimi klici, ki so zahtevali posredovanje policistov, so bile med drugim prijavljene tudi 104 prometne nesreče, 76 kršitev javnega reda in miru ter 103 kazniva dejanja.

Na področju prometne varnosti sta se zgodili 2 prometni nesreči s hudimi telesnimi poškodbami in 19 nesreče z lažjimi. V preostalih 83 nesrečah je nastala le premoženjska škoda. Zaradi hujšega prekrška v cestnem prometu so voznikom zasegli 14 vozil. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali 2 voznika.

Na področju javnega reda in miru so opravili 53 intervencij na javnih krajih in 23 v zasebnih prostorih. Pridržali so 4 kršitelje.

Pri kaznivih dejanjih so zabeležili 31 tatvin, 28 vlomov, 19 poškodovanj tuje stvari, 6 nasilij v družini, 5 povzročitev telesnih poškodb, po 4 kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami, grožnje in ponarejanje denarja, ter po 1 rop in preprečitev uradnega dejanja. Da so zaščitili žrtve nasilja v družini so 4 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});