Policijski počitniški kamp, za migrante !?

slika je simbolična

V bungalove na Debelem rtiču, ki so od nekdaj služili za počitnice policistov, čeprav že nekaj let niso v uporabi, bi naselili migrante.  Tako je namreč sklenila odhajajoča Cerarjeva vlada. Policisti po celi Sloveniji so nad takim početjem ogorčeni, saj  so bungalovi namenjeni za počitniško dejavnost, za oddih in rekreacijo zaposlenih.

Kot poroča 24ur, bo za izvajanje oskrbe in prehrano migrantov na Debelem rtiču namenih 1,3 milijona evrov, varovanje objektov, pa naj bi stalo več, kot 840.000 evrov.

Domačini so mnenja, da je v Sloveniji veliko primernejših prostorov, kot pa bungalovi ob obali slovenskega morja.

Leta smo tudi s svojim denarjem gradili in vzdrževali te bungalove, zdaj pa nam jih bodo vzeli in vanj naselili migrante, pravijo jezni policisti, pritrjujejo pa jim tudi domačini. Civilna iniciativa pa se proti naselitvi migrantov bori tudi s peticijo, katero lahko podpišete tudi vi TUKAJ!

Če MNZ meni, da ni potrebe, da bi omenjene prostore potrebovalo za svoje zaposlene (uporabljeni niso že tretje leto), državljani RS predlagajo, da se omenjene prostore nameni družinam v stiski za letovanje, kajti tudi te družine imajo pravico do dostojanstvenega oddiha, poroča Nova24TV.

MZ