Slika: policija

Ob napovedi stavke policije, kjer v plakatu kažejo pest, se rasnično lahko sprašujemo, ali je to zares naša slovenska policija ali pa je leva politika vdrla tudi v sindikate?

Policijski sindikat poziva k stavki

“Stavkovni odbor Policijskega sindikata Slovenije je sprejel sklep o napovedi stavke v Policiji. Stavka bo usmerjena proti vladi republike Slovenije in se bo začela 11.1.2021 ob 7. uri,” so zapisali v sindikatu.

Bolj, kot njihova napoved pa bode v oči znak uporništva, kakršnega uporabljajo skrajne levičarske organizacije, kjer je njihovo načelo revolucija. Se moramo torej Slovenci bati lastne policije. To vprašanje smo poslali tudi sindikatu, ki poziva na stavko. Njihove odgovore še čakamo. prav tako nas pa zanima, kako bo stavka v času največje zdravstvene krize zaradi smrtonosnega virusa sploh potekala, saj je druženje prepovedano in pravila morajo veljati tudi za policiste.

Po mnenju sindikata naj bi vlada namreč neposredno kršila del sporazuma o razreševanju stavkovnih zahtev v zvezi z neodvisno primerjalno analizo vrednotenja delovnih mest za uniformirane poklice.

PM