Policista konjenika včeraj obiskala Izolo

Trenutno zaradi epidemije covida-19 veljajo določene omejitve gibanja in zbiranja na javnih krajih, pa vendar pa policija predvideva, da bo v toplejših mesecih več kršitev različne zakonodaje. Zato so tudi tokrat povabili policiste konjenike, da so se jim včeraj, 10. maja,  pridružili v Izoli pri preventivnem opozarjanju in ozaveščanju kolesarjev in mopedistov.

Glede na prejeta obvestila občanov in dosedanje operativne ugotovitve v zadnjih tednih poostreno nadzirajo mestno jedro Izole in druge lokacije, predvsem v smislu ugotavljanja prekrškov po Zakonu o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami ter kaznivih dejanj s področja zlorabe prepovedanih drog, pa tudi kršitve vladnega odloka o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih krajih.

Policisti poostreno nadzirajo tudi prekrške s področja varnosti cestnega prometa, saj ugotavljajo, da se na obalni cesti med Izolo in Koprom pojavljajo kršitelji z mopedi, ki presegajo dovoljeno hitrost 25 km/h, in s tem ogrožajo druge udeležence v prometu, pa tudi sami sebe.

Tako otroci kot odrasli so bili nad zanimivim obiskom na plaži navdušeni. Ker je cilj prisotnosti policistov konjenikov na Obali predvsem preventivne narave, so lahko otroci lipicance tudi pobožali in se z njimi fotografirali.

V preteklosti se je že izkazalo, da je bila prisotnost policijske konjenice na Obali učinkovita v preventivnem smislu, pa tudi lokalna skupnost je tovrstno obliko dela zelo pozitivno sprejela. Sodelujejo predvsem pri nadzoru državne meje, kar nekajkrat pa so z lokalnimi policisti opravljali predvsem preventivne nadzore. Ob vsakem obisku so poželi veliko zanimanja in navdušenja med domačini, zanimivi pa so bili tudi za turiste.

Na podlagi tega so se odločili, da s takšnim sodelovanjem nadaljujemo. V Izoli bodo konjeniki ponovno že naslednjo nedeljo.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

VREME

Maribor
pretežno oblačno
89%
0.5km/h
75%
22°C
23°
21°
21°
Sun
20°
Mon
21°
Tue
21°
Wed
19°
Thu

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.