Policisti so v petek na neprijavljenem shodu zaznali le tri kršitve.

Iz PU Ljubljana so nam končno odgovorili, kaj je policija odkrila in kakšne prekrške je zaznala na še enem neprijavljenem shodu v Ljubljani. Tako so nam odgovorili:

Policisti so v petek opravili varovanje neprijavljenega protestnega shoda na območju centra Ljubljane. Protest se je na Trgu republike pričel okoli 19. ure, ko se je tam zbralo okoli 300 oseb. Protestniki so po končanem programu odšli do sedežev posameznih parlamentarnih strank, kjer so na zidove stavb nalepili plakata. Shod se je zaključil nekaj pred 21. uro, ko so se osebe razšle.

Policisti so opravljali naloge varovanja državnega zbora, preprečevanja kaznivih dejanj, ter zagotavljanja javnega reda in miru in prometne varnosti. Območje shodov in postopke je policija snemala, o čemer je udeležence shoda obvestila. Policisti so do sedaj zaznali dve kršitvi Zakona o javnih zbiranjih, saj sta bila shoda neprijavljena, zbiranje obvestil glede kršitev pa še poteka. Prav tako so obravnavali eno kršitev iz pristojnosti drugega prekrškovnega, ki bo o tem obveščen.

“Nadaljuje se zbiranje obvestil glede dogodka in bomo v primeru dodatno zaznanih prekrškov ali kaznivih dejanj ukrepali v skladu z zakonodajo, pri čemer je potrebno izpostaviti, da je za obstoj elementov določenih kršitev zakona o javnem redu in miru oziroma kaznivih dejanj potrebna prijava oškodovancev,” pravijo na PU Ljubljana. Na naše vprašanje zakaj policisti niso razgnali udeležence neprijavljenega shoda in zakaj so dopustili da se uporabljajo zvočni signali (kršenje JRM) nam policisti niso odgovorili.

Ja pa slike packanje po fasadi stranke NSi, objavil njihov predsednik Matej Tonin:

P.M.

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.