Domov Slovenija Policisti so včeraj na shodu uporabili silo! Raper Zlatko je spet provociral!

Policisti so včeraj na shodu uporabili silo! Raper Zlatko je spet provociral!

Objavil: e-maribor

Včeraj je na Trgu republike v Ljubljani potekal neprijavljen shod, na katerem se je zbralo nekaj 500 ljudi, poroča ljubljanska policijska uprava.

Na neprijavljenem shodu dve osebi odpeljani, lažje poškodovana ena oseba

Policisti so sicer včeraj opravljali naloge varovanja državnega zbora, vzdrževali javni red in mir, zagotavljali varnost udeležencev protestnega shoda, urejali promet in izvajali nadzor nad upoštevanjem odloka o začasni prepovedi zbiranja ljudi zaradi preprečevanja okužb s sars-cov-2.

»Proti trem osebam, organizatorjem shoda, poteka postopek o prekršku po zakonu o javnih zbiranjih in zakonu o nalezljivih boleznih. Prav tako je bilo do zdaj ugotovljenih 11 kršitev zaradi udeležbe na shodu. Zaznanih je bilo 12 kršitev po zakonu o javnem redu in miru ter po dve kršitvi po zakonu o osebnih izkaznici in zakonu o javnih zbiranjih. Podan bo en predlog za uvedbo postopka o prekršku drugemu pristojnemu organu.

Priprta protestnika, slika TOPNEWS:SI

Osmim osebam so policisti skladno z zakonom o nalogah in pooblastilih policije zasegli premete, ki jih ni dovoljeno prinašati na shod, dve osebi pa so zaradi ugotavljanja identitete skladno z zakonom o nalogah in pooblastilih policije privedli v prostore policije, po postopku pa sta bili obe osebi izpuščeni, poroča PU Ljubljana.

V času shoda je na Trgu republike prišlo do množične kršitve javnega reda, kjer so policisti uporabili telesno silo. Dvema osebama je bila zaradi sumov kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi za čas zbiranja obvestil odvzeta prostost, o vseh ugotovitvah pa bo obveščeno pristojno tožilstvo. V tem času je bila po prvih podatkih lažje poškodovana ena oseba, ki je bila z reševalnim vozilom odpeljana v UBKC Ljubljana, policisti pa okoliščine tega dogodka še preverjajo,« opisujejo dogajanje na Trgu republike.

Nad  policiste, ki so med parlamentom in Trgom republike naredili kordon in so ga varovale posebne enote ter službeni psi, so se spravili protestniki, ki so se fizično spopadli s policijo. Reper Zlatko, ki je bil sinoči ponovno na protestih, je spet imel glavno besedo in udrihal po policistih: “Dragi gospodje policaji, vse sem vam do danes toleriral, ponavljam, vse sem vam do danes toleriral. Vedno sem govoril niso vsi isti, a danes to, kar sem tu videl na svoje oči, dve stare gospe ste porivali. Dve starejše mame, ki so delale, ko ste bili vi še v jajcih, v fotrovih jajcih.

Policija še zbira informacije glede kršitev, ali je bil med kršitelji, tudi raper Zlatko nam ni uspelo izvedeti!

slika TOPNEWS:SI

P.M.

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.