Zasegli 836 sadik konoplje, s katerimi bi storilci lahko zaslužili okoli pol milijona evrov

Dejan Ravš (PU Murska Sobota)

Policisti Policijske postaje Ljutomer so na podlagi informacije policista, ki je opravljal observacijo državne meje s helikopeterjem, zaznali dva nasada prepovedane rastline konoplja, ki so ju nato v naravi tudi poiskali in locirali. Ugotovljeno je bilo, da se nasada nahajata v neposredni bližini reke Mure, v zelo poraščenem, skoraj neprehodnem predelu, v neposredni bližini naselja Dolnja Bistrica.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

O najdenih nasadih so obvestili kriminaliste Sektorja kriminalistične policije PU Murska Sobota, ki so prevzeli koordinacijo obravnave primera. V nadaljevanju je bil konec preteklega meseca opravljen ogled kraja kaznivega dejanja, pri katerem je sodelovalo 20 policistov in kriminalistov.

Našli so 6 nasadov konoplje. Pri ogledu jim je bil v pomoč tudi dron.

Zaseženih je bilo skupno 836 sadik prepovedane rastline konoplja, velikosti med 2 in 4 metre. Vse rastline, razen zavarovanih povprečnih vzorcev, so bile spravljene v skupno štirinajst PVC vreč. Šest vreč je bilo prepeljanih na bližnjo deponijo, osem vreč pa je ostalo deponiranih na skorajda nedostopnem in neprehodnem območju v neposredni bližini reke Mure, zaradi česar so za pomoč zaprosili policiste Letalske policijske enote, ki so te vreče prepeljali do navedenega platoja.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

VREME

Maribor
delno oblačno
57%
40%
27°C
28°
25°
25°
Tue
19°
Wed
14°
Thu
16°
Fri
18°
Sat

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.