POMAGAJMO! Branko nujno potrebuje operacijo v Indiji. Plačati jo mora sam!

Branko daleč stran od doma zaradi poškodb potrebuje operacijo na kliniki BGS Gleneagles Global Hospital v Indiji. Mu bo uspelo?

Gre za zapleten kirurški poseg, ki zahteva obsežno načrtovanje in izkušnje. Gre za vrsto operacije, ki se izvaja za popravilo okvar v in na lobanji. Te okvare so lahko posledica prirojenih okvar, travme ali bolezni. Cilj operacije je izboljšanje delovanja in videza lobanje. Gre za kompleksno operacijo, ki zahteva obsežno načrtovanje in izkušnje.


Branko je pred nekaj dnevi prosil dobre ljudi za pomoč. Operacija, ki jo mora plačati sami, je nujno potrebna za njegovo normalno življenje brez bolečin, ki jih trpi daljše obdobje. Vse skupaj se je začelo že daljnega leta 2007, ko je Branko pri rosnih 22 letih utrpel močen udarec v obraz. Temu pa so sledili še trije dogodki, ki so njegovo stanje zaradi prvotne poškodbe, ki ni bila zdravljena in sanirana, le poslabšali.

Eno operacijo je Branko v Indiji že prestal  v maju 2023 in sicer operacijo na vratni hrbtenici. Pred to operacijo so namreč na avtocesti z družino imeli prometno nesrečo, ki je njegovo stanje poslabšala, saj je disk vratne hrbtenice začel pritiskati na hrbtenjačo. Takrat so mu tudi povedali, da bo potreboval še eno operacijo. Po obsežnem pregledu in CT skeniranju njegove glave se je namreč izkazalo, da so poškodbe na lobanji precejšnje. Danes mu bodo zato vstavili kar šest posebnih ploščic, s katerimi bodo fiksirali zgornjo čeljust, spodnjo čeljust in nos. Istočasno pa mu bodo v zadnjem delu lobanje, kjer je kost izredno slaba in nezaraščena, vbrizgali tudi izvorne celice, ki naj bi poskrbele, da se bo kost začela obnavljati in se bo zarasla in obnovilo živčevje na tem področju. Piše portal Utrip Ljubljane.

Operacija, ki poteka v Indiji in je samoplačniška, je za Brankovo družino velik finančni zalogaj, saj je zanjo potrebno plačati skoraj 35.000 evrov, temu pa je potrebno dodati še pot tja in nazaj ter tamkajšnje bivanje pred in po operaciji do prvega pregleda in dovoljenja zdravnika, da lahko odpotuje domov.


Spoštovani prijatelji!

Sem Branko Sluga. Star sem 38 let, oče treh otrok. Za mano je že več let neuspešnega zdravljenja v Sloveniji in nekaj težjih operacij ( v Sloveniji, Nemčiji, Švici, ter tudi v Indiji). V Slovenije me želijo invalidsko upokojiti, ker mi ne znajo več pomagati, v Indiji pa so mi ponudili trajno ozdravitev. Sedaj po zadnji operaciji na vratu v Indiji bi potreboval še craniofacialno operacijo. Zaradi hudih bolečin sem kar nekaj časa obiskoval tudi protibolečinsko ambulanto, kjer tudi svetujejo, da opravim poseg na glavi v tujini, prav tako isto svetujejo v UKC MB.

Trenutno se nahajam v Indiji, kjer čakam na omenjeno operacijo.

Ta operacija bi mi omogočila normalno življenje, ter hkrati rešila moje življenje. Kljub temu poskušam ostati pozitiven, čeprav je zelo težko. Zaradi teh težav sem v bolniškem staležu neprekinjeno že od 21.09.2021.

Operacija žal presega naše zmožnosti, saj stane 34.635 dolarjev. Lepo Vas prosim za Vašo nesebično pomoč. Vsak evro bi mi prišel zelo prav.

Branko Sluga

OBVEZNO JE TREBA NAPISATI NAMEN NAKAZILA: DONACIJA ZDRAVLJENJE

Moja banka: Unicredit bank

Moj TTR: SI56 2900 0002 8224 238

Za vsak evro, se Vam iskreno zahvaljujem. 

PROSIMO, POMAGAJTE!

.

VREME

Maribor
rahel dež
86%
5.7km/h
100%
5°C
6°
4°
4°
Tue
2°
Wed
3°
Thu
2°
Fri
4°
Sat

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.