POMAGAJMO! Prosijo za obleke, za slovenske otroke, da jih ne bo zeblo. Migranti očitno s tem nimajo težav!

slika: https://sl.iliveok.com/

Skladišča humanitarnih organizacij so izpraznjena. Iščejo obleke za mlajše najstnike.

Skladišča z oblekami prazna

Tako žalostno sporočilo so poslali iz ZPM, saj jim za slovenske družine primanjkuje toplih oblek. S podobnimi stiskami se srečujejo v vseh 110 članicah Zveze prijateljev mladine Slovenije po vsej državi in s pomanjkanjem oblačil se pred zimo soočajo vsakoletno. Doslej jim je »vedno nekako uspelo zbrati dovolj oblek«, a kot dodajajo pri ZPMS, so vedno znova v pomanjkanju, kar se tiče hrane in higienskih pripomočkov ali šolskih potrebščin.

Letos naj bi bila stiska res huda. V primerjavi z lanskim letom štejejo petkrat več povpraševanja po toplih oblekah. Številka jih je presenetila, s tem pa tudi njihovo izpraznjeno skladišče. Na ZPM poziva vse, ki imajo lepo ohranjene in tople zimske obleke ter obutev za osnovnošolce, da jih darujejo.

Breda Krašna, generalna sekretarka ZPMS, priznava, če družina potrebuje oblačila, gre za gotovo hudo stisko in taki otroci spadajo med najranljivejše člane družbe. »Lahko, da do tega pride zato, ker je prioriteta staršev poravnati vse stanovanjske položnice in stroške, potem pa jim ne ostane nič več za osnovne potrebščine, da se oblečejo in nahranijo.« Pri tem pravi, da so otroci iz azila izvzeti iz njihove sheme darovanja, saj »azilnemu domu do zdaj nismo še ničesar oddali, tudi z njihove strani ni prišla nobena prošnja«.

Na drugi strani migranti z zimo nimajo problema, Saj vlada vsako leto nabavi dovolj toplih oblačil za njih. A zmanjka za naše otroke! ŽALOSTNO!

MG