Pomagajmo Tomažu in Teji. Plaz jima je odnesel dom. Ostali so krediti.

Plaz pri hiši družine Kramberger, slika Slovenske novice

Slabo vreme je zaznamovalo mesec maj, kar se je poznalo tudi v naravi. Plazovi so nemalo kje ogrožali ceste in hiše, zaradi razmočenega terena. Posebej hudo je bilo na območju Maribora, od Ruš proti Ptuju in Ormožu, ter še zlasti v občinah Šentilj in Pesnica.


Pomoči so potrebne tako številne družine. Še posebej pa je hudo pri mladi družini iz okolice Juršincev, kjer jim je plaz dobesedno odnesel hišo, ostali pa so krediti. Štiričlanski družini, 37-letnemu Tomažu Honomihlu, 34-letni Teji Vrtič , 8-letnemu Jaki in 6-letni Luciji, z Rotmana 55d, je namreč razmočena zemlja za dobrih 40 centimetrov že prvi dan premaknila novejšo hišo, zato ni več varna za prebivanje. Drsenje se bo najbrž nadaljevalo, saj se je hiša do zdaj premaknila že za več kot meter in sanacija ne pride v poštev. Tako je rušitev neizogibna.

Začelo se je v noči na četrtek, 18. maja. Mlada zunajzakonska partnerja še zdaj trepetata, kaj bi se lahko zgodilo, saj človek vedno hitro pomisli na najslabše in najhujše, še posebno če so v igri otroci. »Od polnoči do treh zjutraj se je začelo gibati, potem pa vse bolj vidno lesti in pokati. Hiša ni več primerna za bivanje,« se tiste hude noči spominja Tomaž, Teja pa dodaja: »Ne moreš si predstavljati. Otrokom je težko razložiti, zakaj je treba zapustiti dom, in prav to se nam je zgodilo.« Pišejo Slovenske novice.

Družini drugega ni ostalo, kot da nemudoma zapustijo svojo hišo, kajti ne le da se premika, temveč tudi visi, in sicer že za najmanj deset centimetrov. Trenutno živijo pri sosedih, občina Juršinci pa poskuša najti ustreznejšo rešitev, vsaj začasen dom.

[color-box color=”yellow”] Dragi bralci našega portala. Pomagajmo štiričlanski družini Honomihl-Vrtič iz Juršincev, prosimo, da denarno pomoč nakažete na transakcijski račun Sklada Ivana Krambergerja št. SI56 02922-0019831742, s pripisom za družino Honomihl-Vrtič, sklicna številka 7262.[/color-box]
[color-box color=”blue”] Pomagate lahko tudi s SMS-donacijami. Pošljite SMS na 1919: z vpisano ključno besedo KRAMBERGER boste prispevali 1 evro, z vpisano ključno besedo KRAMBERGER5 pa 5 evrov.[/color-box]

Gotovo je torej, da družina Honomihl-Vrtič potrebuje širšo družbeno pomoč, in le če se dobri ljudje čim prej odločijo pomagati, bo družinica z dvema otrokoma imela večjo možnosti za dostojno življenje. Pomagajmo, kot lahko. Delimo tisto malo, kar imamo, in polepšajmo življenje drugim z drobnimi stvarmi. In tako le upamo, da bodo Tomaž, Teja, Jaka in Lucija zbrali dovolj sredstev, s katerimi si bodo uredili nov dom. Z vašo pomočjo jim bo gotovo lažje, so zapisali v Slovenskih novicah, kjer so začeli humanitarno akcijo.

 

VREME

Maribor
rahel dež
75%
3.1km/h
100%
8°C
12°
6°
8°
Thu
3°
Fri
5°
Sat
9°
Sun
10°
Mon

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.