Pomembno: Kaj bo drugače v času Lenta in kako bo po novem šla trasa mestnega avtobusa št. 18?

V času mariborskega Festivala Lent, to je od 22. do 30. junijem 2018, lahko vsi imetniki Lente ves čas na vseh linijah brezplačno uporabljamo mestni potniški promet. Mestna občina je objavila tudi seznam zapor cest v času festivala, redarji bodo izvajali poostrene nadzore, trasa mestnega avtobusa št. 18 – Pekre pa od jutri teče drugače.


V času Festivala Lent bodo veljale naslednje zapore zaradi izvedbe ognjemeta:

  • zapora Glavnega mostu za motorni promet in promet koles na odseku od Trga revolucije (Pobreška cesta) do Glavnega trga (krožno križišče) od 22.45 ure dne 23. junija 2018 do 1. ure dne 24. junija 2018
  • zapora Titovega mostu za motorni promet in promet koles, na odseku od krožišča na Titovi cesti (Ul. heroja Bračiča) do vzhodno/zahodne pentlje, vključno s fizičnimi zaporami zavijalnih pasov, na vozišču Pobreške ceste in Titove ceste v »turbo« krožišču pri TPC City v smeri proti Titovemu mostu dne 23. junija 2018 v času od 22.45 ure do 1. ure dne 24. junija 2018
  • zapora Pobreške ceste na odseku od Trga revolucije do semaforiziranega križišča pod Europarkom in Taborske ulice od Glavnega mostu do Pobreške ceste dne 23. junija 2018 od 23. ure do 1. ure dne 24. junija 2018
  • zapora sprehajalne poti za ves promet na desnem bregu Drave na odseku od gostilne Orient do Titovega mostu dne 23. junija 2018 v času od 8. ure do 2. ure dne 24. junija 2018V času Festivala Lent bo veljala tudi popolna zapora vozišča Koroške ceste od krožišča na Glavnem trgu do krožišča Koroška – Strossmayerjeva, in sicer:
  • dne 24. junija 2018 od 14. ure do 23. ure,
  • dne 27. junija 2018 od 22. ure do 1. ure dne 28. junija 2018.

V času Festivala Lent bo Medobčinski inšpektorat in redarstvo Maribor izvajal poostrene nadzore v bližini prizorišč festivala na:

  • območju Lenta in Oreškega nabrežja,
  • območju za pešce,
  • Ulici Kneza Koclja, Ob Jarku, Koroški cesti, Vodnikovem trgu, Vojašniškem trgu …
  • območju Mestnega parka.  

Trasa avtobusa 18 – Pekre bo potekala drugače

Od jutri, 23. junija dalje, bo trasa mestnega avtobusnega prometa 18 »Pekre« speljana po nekoliko korigirani trasi, in sicer bo v delu naselij Pekre in Radvanje iz smeri mesta vodila po enaki poti, kot že sedaj poteka v smeri mesta.

Linija je bila spremenjena z dnem 1. 9. 2017 in to tako, da je namesto na glavno Avtobusno postajo nadaljevala pot po Krekovi ulici, mimo večine srednjih in visokih šol ter se po Turnerjevi in Gosposvetski ulici vrnila na Koroško cesto, na Stari most ter po enaki trasi kot pred spremembo nadaljevala pot proti Pekram.

Zaradi pomislekov je nato dlje časa potekal dialog med uporabniki mestnega prometa iz Peker in Radvanja, sredi meseca maja pa je potekal sestanek med strokovnimi službami MO Maribor, podjetjem Marprom ter predstavniki SKS Pekre in KS Pekre, kjer je bila sprejeta skupna odločitev o spremenjeni trasi avtobusa 18 »Pekre«. Ta stopi v veljavo jutri, 23. junija 2018.

Trasa avtobusa št. 18 po tekla tako, da se bo avtobus iz mesta vračal po enaki trasi, po kateri vozi v mesto – torej izpred KS Pekre (postajališče Pekre – Knjižnica) po Bezjakovi ulici, Lesjakovi ulici, Zvezni ulici, Ulici ob ribniku ter po Pohorski cesti v smeri mesta in v obratnem vrstnem redu nazaj.

M. B.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.