Kaj takega je možno le v filmih in zagotovo ne v Sloveniji. Le kaj je imel v mislih voznik družbi Arriva, ki je potnike dobesedno nagnal iz avtobusa?

Potnike nagnal iz avtobusa?

Regional Obala poroča, kaj je čez vikend na relaciji Trst–Koper–Piran počel neki voznik avtobusa. »Voznik je očitno imel veliko drugih opravkov in se je zato samovoljno odločil, da bo njegova služba krajša in tako zadnja postaja kar Koper namesto Piran in Lucija. Šofernaj bi vozil zelo hitro, tako da je avtobus prispel v Koper ob 13. uri, sicer je njegov prihod predviden ob 13.15.

Ko je pripeljal na glavno avtobusno postajo v Kopru, je po zapisu potnice sunkovito ustavil ter parkiral počez čez štiri perone. Na avtobusu je bilo približno 20 potnikov, ki jim je zavpil: »Vsi dol, počakajte drug avtobus!« Voznik je vidno živčen menda potnikom zabrusil še: »Spi***** dol, Italiani di merda! Marš dol, sem rekel! Tam imate drug avtobus, ajde, ajde! Kaj me boli ku***, kaj vi mislite! Tako sem se odločil, tak je pač sistem, marš!«

V podjetju Arriva pravijo: Obžalujemo neprimerno komunikacijo in samovoljno vedenje našega zaposlenega. Nad dogodkom smo pretreseni, zato je vodstvo družbe že ukrepalo.

Upajmo, da bo takih incidentov čim manj!

MG