slika: Bojan Lugarič

Timi Zajc ni samo odličen športnik, je tudi odličen harmonikar in baritonist. 

Timi Zajc v narodnozabavni vlogi

Slovenski zvoki so skupaj s Timijem posneli tudi videospot in sicer 10. februarja 2019, na 3. tekmi svetovnega pokala smučarskih skokov v Ljubnem ob Savinji. “Planiška polka” se bo zagotovo odlično usedla v srca poslušalcev, predvsem pa v srca številnih Timijevih navijačic in navijačev… Do sodelovanja je prišlo z razlogom, saj je Timijev oče Boštjan Zajc že dolgoletni član – baritonist ansambla Slovenski zvoki.

slika: Bojan Lugarič

slika: Zdenko Zajc

Timi je sicer končal nižjo glasbeno šolo. Igra bariton in je tudi samouk na “frajtonarici”. Ko pride Timi s tekme domov večkrat vzame v roke harmoniko in z užitkom igra njegove najljubše pesmi. To ga razveseljuje in sprošča. Družina Zajc je sicer glasbena družina. Tudi dedi Feliks Zajc je glasbenik, ki se vse življenje ukvarja z glasbo. Igral je v različnih ansamblih. Še vedno pa je član Rudarske godbe Velenje ter je kapelnik godbe Hramše. Oče Boštjan in dedi Feliks sta tudi zelo ponosna, da ima Timi rad narodno-zabavno glasbo in da kljub njegovemu zelo zasedenemu urniku še vedno najde čas za glasbo ali doma ali v družbi prijateljev. 

Slovenski zvoki, kjer igra tudi Timijev oče v ožjem domačem krogu večkrat skupaj s Timijem zaigrajo. Tudi na YouTube se najde kakšen posnetek, pravijo. 

Tudi v uredništvu našega portala stiskamo pesti za našega slovenskega orla, pa naj bo ta s smučmi ali s harmoniko. Srečno Timi!

Avtor glasbe in aranžmaja skladbe je Bojan Lugarič, avtorica besedila pa Vera Šolinc.

vir: narodnjak.si

M.G.