slika: nova24TV

V azilnem domu na Viču se spet dogajajo neljubi dogodki!

Nered je delal nekdanji Gadafijev vojak?

V torek okrog 15. ure popoldne je po informacijah, ki jih je ekskluzivno prejel portal Nova24 TV, prišlo v Azilnem domu Vič do novega nasilnega incidenta. Prosilec za azil, ki v domu biva že dalj časa, je začel razgrajati, kričati in se prerivati. V incidentu je posredovala tudi policija, ki je umirila situacijo, a nasilneža ni odvedla. Zato ta lahko nadaljuje z ustrahovanjem zaposlenih v azilnem domu.

Omenjeni migrant naj bi trdil, da je bil nekoč v Libiji pripadnik varnostne službe diktatorja Moamerja Gadafija. S prosilcem za azil naj bi bila v tem domu nastanjena tudi njegova družina. Incident je potrdila tudi vršilka dolžnosti direktorice urada vlade za oskrbo in integracijo migrantov mag. Katarina Štrukelj, ki nam je sporočila, da “je prišlo do dogodka, v katerega so bili vključeni družina in varnostniki, eden od članov se je razburjal. Poklicana je bila policija.

Kot je zapisal eden od varnostnikov na družbenem omrežju: Ustavna pravica državljanom narekuje varovanje suverenosti svoje države in njene blaginje, mi pa gledamo, kako nam kradejo državo, rušijo nacionalno varnost in ne spoštujejo naše kulture ter naših vrednot. Namesto da bi v naši državi bili gospodarji, postajamo vedno večji hlapci!?”

MG