POP TV naj bi za Šarčev resničnostni show, hotelo imeti kar 830 tisoč evrov?

Marjan Šarec, fotomontaža

Javno naročilo za resničnostni šov Vojak v akciji je sprožilo številne odzive. Celo komisija DZ za nadzor javnih financ je sprejela sklep, s katerim poziva KPK, da zaradi suma korupcije in kršitve integritete v primeru javnega razpisa za snemanje vojaškega resničnostnega šova uvede postopek.

Podjetje,  Akademija Ris, ki je bilo izbrano za skoraj dva milijona evrov vredno produkcijo desetih epizod promocijske dokumentarne serije, ni imel nobenih izkušenj s tovrstnimi posli in niti ni še poslovalo. Njegov lastnik pa je Luka Zorenč, dober znanec ministra za obrambo Marjana Šarca in državnega sekretarja Damirja Črnčeca, je prvi poročal Požareport

Kot piše po Delu, tudi portal SIOL, je POP TV pisno zagotovil in jamčil, da bo navedeno serijo v svojo programsko shemo uvrstil v najbolj gledane termine, jo objavil na Voyu in prek drugih svojih medijev, še zlasti 24ur.com, ter populariziral ogled predmetnih oddaj tako, da bo zagotovljena pričakovana gledanost serije.

Za promocijo in predvajanje oddaje, ki bi jo zagotovil POP TV, pa bi podjetje Akademija Ris plačalo okoli 830 tisoč evrov, kar je samo sto tisočakov manj, kot bi podjetje stala produkcija, predprodukcija in postprodukcija oddaje. Torej bi od tega projekta največ imela prav POP TV, plačilo pa bi prišlo iz davkoplačevalskih žepov?

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
pretežno oblačno
53%
3.1km/h
75%
12°C
12°
11°
10°
Sat
5°
Sun
5°
Mon
6°
Tue
8°
Wed

TWEET DNEVA

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.