POP TV z deskriditacijami nad Počivalška, ta z odvetnikom vrača žogico!

Zdravko Počivalšek
Zdravko Počivalšek, slika: Demokracija

Dogaja se politična zloraba organov pregona, ki jo nad Počivalškom izvajajo javno sojenje prek medijev. Z nepopolnimi in zavajajočimi informacijami, ki jih v javnost plasirajo prek medijev, nekateri kriminalisti usmerjajo javno mnenje v obsodbo pred dejanskim sojenjem, piše portal Demokracija.

POČIVALŠEK Z ODVETNIKOM NA LAŽNA POROČANJA POP TV

[color-box color=”yellow”] “Z vsemi organi, ki preiskujejo nabavo medicinske opreme v prvem valu epidemije, sem tvorno sodeloval. Razumljivo pa je, da sem za to najel odvetnika, saj je bila zadeva tako spolitizirana, da enostavno ne zaupam v dobronamernost vseh vpletenih v postopke,” je povedal gospodarski minister Zdravko Počivalšek glede krivičnega poročanja POP TV.[/color-box]

Kljub temu, da naj bi živeli v demokratični državi in naj bi bili pred zakonom vsi enaki lahko marsikdaj vidimo, da se določene osebe znajdejo pod drobnogledom televizijskega ustroja, še preden tja uspe priti policija. Poročali smo, da so se v primeru hišne preiskave na domu ministra za gospodarstvo in podpredsednika vlade Zdravka Počivalška, novinarji in snemalci televizije POP TV, ki jo vodi Tjaša Slokar Kos, žena zloglasnega kriminalista in inscinatorja afer Draga Kosa, že dan pred preiskavo povsem po “naključju” seveda  znašli v koncih ministra. Ker je Počivalšek rekel bobu bob so na POP TV skočili na okope in zatrdili: “To ne drži, kot smo že večkrat odločno zatrdili.”

“Očitno jim upravičeno ne zaupam, saj informacije iz organov pregona letijo v javnost na zelo manipulativen način. Tako sem bil denimo za hišno preiskavo obveščen s strani POP TV, ki ima očitno najboljše informacije o dogajanju na NPU,” se je na krivično poročanje medija odzval gospodarski minister Zdravko Počivalšek, ki se je ob tem v nadaljevanju še vprašal, ali jih vežejo osebna poznanstva in posebne vezi. Zadnja leta je precej govora o vladavini prava in v tem sklopu je pomembno izpostaviti naslednje: V Sloveniji sodijo sodišča. Namesto tega pa se v praksi dogaja nekaj drugega.

“Zakaj so morali moj telefon poslati na odklepanje v tujino? V sklopu preiskave sem jim telefon predal brez zadržkov,” pravi Počivalšek. Če bi ga povabili na pogovor, bi jim telefon tudi odklenil, saj nima česa skrivati. Pa ga NPU ni poklical, niti z njim neposredno govoril o tem. Namesto tega so telefon dali v odklepanje zasebnemu izraelskemu podjetju, kar je zaskrbljujoče. “Nenazadnje sem le podpredsednik vlade in bi lahko na telefonu bile tudi državne skrivnosti. To je povsem nepremišljena poteza kriminalistov NPU. Vem, da sem ključna politična tarča tistih, ki hočejo zrušiti vlado za vsako ceno. Potem, ko jim je padel v vodo načrt, da ga odstranijo s poročilom Računskega sodišča, in ko jim tudi poročilo KPK v ničemer ne pomaga pri tem načrtu, sedaj nadaljujejo z zadnjim postopkom in ga zavlačujejo,” pravi Počivalšek.

PM

VREME

Maribor
pretežno oblačno
59%
2.6km/h
75%
21°C
22°
21°
21°
Wed
15°
Thu
13°
Fri
11°
Sat
11°
Sun

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.