Posebna akcija Društva za zaščito živali! Pomagajmo rezkrinkati goljufa, ki lažno pobira denar!

Kot smo že pisali se po Mariboru in okolici zadnje dni sprehaja moški, ki po soseskih hišah in blokih pobira donacije v lažnem imenu Društva za zaščito živali Maribor.

Društva za zaščito živali Maribor pravi: Razkrinkajmo goljufa

Ljudje, ki so nasedli goljufu, so moškega, ki se identificira s kartico, opisali kot urejenega gospoda, ki naj bi bil star nekaj več kot 60 let. Včasih naj bi nosil kapo. Prav tako naj bi nekaterim ponujal tudi tigrove obliže. Goljuf je zbiral donacije v Mariboru, Radgoni in Šentilju.

Pri društvu vas pozivajo: “Vljudno prosimo, da se nam javite tisti, ki ste se ‘ujeli v past pobiranja donacij v našem imenu’. Potrebujemo priče/oškodovance, saj gre v tem primeru za goljufijo. Gospod hodi in zbira naokoli denar zmeraj sam, z mapo in fotografijami psov (enega kaže slepega), je višje postave, okoli 60+ let, urejen, včasih ima šilt kapo, lahko tudi očala, pokaže tudi kartico. Nekateri ste poročali tudi o tem, da se ‘dela, da vas pozna’. Nekaterim je ob donaciji dajal tudi ‘zdravilne tigrove obliže’ – (na paketku je bil narisan tiger in napis v kitajskih črkah). Znane lokacije: Maribor, Radgona, Šentilj. Seveda je možno, da se je gospod okoriščal tudi v drugih krajih pa ne vemo. Prosimo za informacije. Ti njegovi obhodi trajajo že nekaj časa, s presledki. Če ste donirali denar ‘za živali’ temu človeku se nam, prosimo, javite na zasebno sporočilo ali nam pišite e-mail na [email protected]. Le z vašo pomočjo lahko preprečimo izkoriščanje ljudi pod pretvezo ljubezni do živali.”

Pomagajmo torej skupaj odkriti goljufa!

M.G.