Poslanec Gregor Židan z novo afero

gregorjem židana Gregor Židan

Poslanec Socialnih demokratov Gregor Židan se je zapletel že v več afer v času svojega mandata. Nazadnje je razburjal slovensko javnost, ko je v času evropskega prvenstva v nogometu do 21 let opravljal vlogo pomočnika selektorja nogometne reprezentance U-21 Mileta Ačimovića.

Gregor Židan z novo afero

Po poročanju portala nova24TV je na obzorju nova afera Gregorja Židana poslanca SD. Svojemu znancu, obsojenemu goljufu Zoranu Glišiču so v NK Olimpiji uredili, da je namesto zapora kazen odslužil kot pomočnik trenerja mlajših selekcij, ki jih je vodil Gregor Židan. Glišič se je s 1080 urami družben okoristnega dela rešil zapora.

Gregor Židan je dlje časa deloval kot trener mlajših selekcij v Nogometni šoli NK Olimpija. Leta 2014 je postal tudi direktor mladinskega pogona. Vse kaže, da je kot trener pri Olimpiji v določenem trenutku pomagal svojemu znancu Zoranu Glišiču. Le ta se je znašel pred leti v sodnem postopku, ko je deloval v večji kriminalni združbi. Po poročanju Dela je bil Glišič del večje skupine, ki so jo sestavljali Miha Michael, Darko Henigman, Adnan Zukanović, Edhem Tukić, Tadej Škrinjar, Saša Dujmović, Zoran Musić, Damijan Nežmah, Avni Ademi, Admir Džombić, Jasmin Rastoder, Gašper Cajner in Hasan Smaljović. Vsi našteti razen Cajner (pol leta pogojnega zapora) so bili obsojeni na zaporne kazni. Le Glišič je izkoristil svoje poznanstvo in namesto za leto dni v zapor opravljal družbeno koristno pri Olimpiji. To je opravljal kot pomočnik mlajših selekcij pri NK Olimpija. Viri dodajajo, da je delo opravljal pri tisti selekciji, ki jo je imel pod nadzorom Židan. Glišič je bil obsojen 10. julija 2016. V primeru, da je res delal družbeno koristno delo pri Olimpiji vsaj osem ur na dan, je Glišić svojo kazen odslužil v pičlih 135 dneh.

P.M.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.