Poslanec Rajić, bi bil rad nad zakonom, Kaloh mu je povedal, da tako ne gre!

rajič kaloh

“Epidemija covida-19 in vladni ukrepi za zaščito zdravja in življenj ne morejo in ne smejo biti del političnega boja, ne na ulici, ne tukaj v državnem zboru,” je dejal mariborski poslanec Dejan Kaloh.


Dejan Kaloh: “Nihče ni nad zakonom”

Predlagatelj izredne seje odbora za pravosodje, eden izmed štirih odpadnikov, Branislav Rajič je namreč predlagal ustavitev določenih postopkov o prekrških, storjenih po Zakonu o nalezljivih boleznih in oprostitvi odgovornosti za prekršek v pravnomočno končanih postopkih.

A z Rajičem in ostalimi so se strinjali le trije poslanci iz odbora za pravosodje. “Epidemija covida-19 in vladni ukrepi za zaščito zdravja in življenj  ne morejo in ne smejo biti del političnega boja, ne na ulici, ne tukaj v državnem zboru. Ker so občečloveško zavržni. Ker nezakoniti shodi so sprožilec novih okužb in posledično novih smrti. To je dejstvo.” Pravi poslanec SDS Dejan Kaloh

[color-box color=”yellow”] Dejan Kaloh je na odboru za pravosodje med drugim dejal: “Glede mariborskih shodov bi še nekaj želel povedati, glede na to, da sem mariborski poslanec. Poglejte to dvojno zavržnost. Na enem izmed shodov, kjer so kršili epidemiološke ukrepe in je potem en izmed teh kršiteljev še domnevno posilil svojo hčerko. Pa kako zloben moraš biti, da škodiš širši družbi in celo lastnim otrokom?”[/color-box]

Naravnost aburdno pa je, da se sedaj opozicijski poslanci postavljajo v vlogo tistih, ki bi želeli tudi sami participirati pri aboliciji in podeljavati amnestije. In to tistim, ki kršijo vladne ukrepe za preprečitev širjenja covida-19, kot je to zaznal uradni organ – to je policija. In to za posamične primere, ki so vezane točno na določen dan. Ne bo šlo.

P.M.

VREME

Maribor
pretežno oblačno
56%
3.1km/h
75%
28°C
31°
27°
28°
Mon
19°
Tue
17°
Wed
15°
Thu
15°
Fri

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.