Postopno sproščanje ukrepov! Karanten je konec!

Slovenski policisti so v preteklih mesecih na mejnih prehodih obravnavali primere, ko so se potniki ob vstop v Slovenijo skušali izogniti karanteni in so se zato pri mejni kontroli izkazovali s ponarejenimi potrdili.
Postopno

Vlada bo v naslednjih dneh sporočila, katere ukrepe bo sprostila in kateri bodo še naprej ostali v veljavi. Se je pa danes odločila, da odpravlja karantene, Piše Siol.net.

Odpravljajo se karantene

“V vladi smo se strinjali, da bomo ukrepe sproščali postopoma. Točka glede sproščanja trenutno veljavnih ukrepov je bila danes prekinjena. Glede na hitro spreminjajoče se epidemiološke razmere bomo opravili še en krog posvetovanj s stroko in znotraj vlade,” je uvodoma povedal minister za zdravje Janez Poklukar.

“Razmere smo proučili in se seznanili z epidemiološkimi podatki. Glede na hitro spreminjajoče se razmere bomo ukrepe sproščali preudarno. Prosimo za potrpljenje in razumevanje,” je dodal Poklukar.

“V skladu s priporočili NIJZ se oseb, ki so bile v visoko tveganem stiku od jutri ne bo več napotovalo v karanteno. S tem se bodo ukinila iskanja stikov s strani epidemiološke službe NIJZ in napotovanja v karanteno na domu za splošno prebivalstvo, v naslednjih dneh bomo s stroko in vlado sprejeli zaključke in te tudi sporočili,” je povedal minister za zdravje.

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
oblačno
86%
0.5km/h
100%
-1°C
0°
-3°
-1°
Sun
-2°
Mon
-1°
Tue
-1°
Wed
4°
Thu

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA