Potekalo je prvo državno prvenstvo: “Sekal bom rdečo zvezdo!” (foto, video)

Sekal bom rdečo zvezdo!
slika: Jože Biščak, Demokracija

V Ljubljani je potekalo zanimivo tekmovanje. Namesto koncerta neumnosti Svetlane Makarovič “Nosil bom rdečo zvezdo” je potekalo pravo tekmovanje “Sekal bom rdečo zvezdo!”

Prvo državno prvenstvo: “Sekal bom rdečo zvezdo!”

Rdeča zvezda, simbol upora komunističnega režima je pozabljena zgodba. Vsaj morala bi biti. Nenazadnje so s ta zvezdo na kapi leta 1991 napadli jugoslovanski vojaki samostojno in neodvisno Slovenijo. A danes nekateri jugo nostalgiki še vedno sanjajo o tej rdeči zvezdi. Celo v parlamentu so jo nosili nevzgojeni člani stranke Levica. 


A rdeča zvezda s katero očitno doživlja “mokre” sanje,  ne samo Svetlana Makarovič, ampak tudi ljubljanski župan Zoran Janković, se je hitro razblinila in se razsekala na nekaj neuporabnih kosov prav v Zokijevi Ljubljani, na prvem državnem tekmovanju z naslovom: “Sekal bom rdečo zvezdo!”

»Zamisel sem dobil pred nekaj meseci, ko je na družbenem omrežju Twitter Domoljub, Primorec Dejan Škvarč objavil fotografijo, kako je razsekal rdečo zvezdo. Pomislil sem, da bi lahko organizirali tekmovanje,« je dejal odgovorni urednik Demokracije Jože Biščak, idejni oče petih izzivov, s katerimi se tekmovalci v igri soočijo. To so: pikanje rdeče revolucije, kegljanje revolucionarjev, špricanje simbolov revolucije, preimenovanje ulic in cest ter sekanje rdeče zvezde. Pretekli teden je bilo tako v Ljubljani prvo (poskusno) državno prvenstvo v novi družabni igri na prostem: »Sekal bom rdečo zvezdo«, je dejal odgovorni urednik tednika Demokracije Jože Biščak.

(slike Jože Biščak, zajem zaslona, video: Demokracija)

P.M.

VREME

Maribor
oblačno
96%
0.5km/h
100%
18°C
19°
17°
18°
Sun
20°
Mon
21°
Tue
20°
Wed
22°
Thu

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.