POTRJENO! Dva Slovenca okužena s koronavirusom na ladji “smrti” Diamond Princess!

ukrepi

Med šestimi Slovenci, ki so bili v 14-dnevni karanteni na križarki Diamond Princess, sta dva okužena s koronavirusom. Zdaj sta v bolnišnici na Japonskem.

Dva okužena Slovenca s koronavirusom

Zgodilo se je tisto, kar nsimo rpičakovali. Na ladji Diamond Princess, kjer je okuženih sedaj že 621 ljudi sta med šestimi Slovenci tudi dva okužena s koronavirusom. Dva slovenska potnika s križarke Diamond Princess, ki je bila dva tedna v karanteni ob japonski obali, sta okužena s koronavirusom, prepeljali so ju v eno izmed japonskih bolnišnic.

Dva slovenska državljana, ki sta še na Japonskem, sta bila že dvakrat testirana – prvič je bil test negativen, rezultate drugega testa pa še čakata, pregledala ju je tudi italijanska zdravstvena ekipa. Par trenutno čaka na prevoz domov, v Evropo pa bo poletel s skupnim letalom Evropske unije. Čas odhoda iz Jokohame še ni določen, saj evakuacijski let še ni dobil dovoljenje japonskih oblasti, je za TV Slovenija.dejal vodja konzularne službe ministrstva za zunanje zadeve Andrej Šter.

Dogodek spremljamo naprej!

MG


VREME

Maribor
oblačno
98%
0.5km/h
100%
18°C
19°
17°
18°
Sun
20°
Mon
21°
Tue
20°
Wed
22°
Thu

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.