Povečanje okužb: Bolj radikalni pristopi pri enakih ukrepih? Mariborski UKC je poln!

KORONAVIRUS regija OKUŽBE

Vodja strokovne svetovalne skupine glede covida-19 Bojana Beovič meni, da se morajo na povečano stopnjo širjenja okužb z novim koronavirusom pripraviti predvsem bolnišnice.

Potrebni so bolj radikalni pristopi pri enakih ukrepih

Številke okuženih kažejo, da se virus obsežno širi naprej, pravijo strokovnjaki. Težava je, ker se bolnišnice znova polnijo z obolelimi, spet odpirajo intenzivne oddelke. Glede na velik porast razmišljajo, da bi ukrepe še zaostrili. A države ne bi zapirali kot v prvem valu, šlo bi le za več nadzora in izrekanje primernih kazni. Krek tudi ocenjuje, da je Slovenija že med rdečimi državami, saj smo presegli 40 okužb na 100.000 prebivalcev v 14 dneh.

mamo zelo obsežno širjenje epidemije, na katerega se moramo pripraviti, zlasti v bolnišnicah, pa doda Bojana Beović. V Mariborskem UKC so povedali, da je njihova intenziva polna, enega bolnika so zato prepeljali v Ljubljano, drugega na Golnik, kjer so spet odprli intenzivni oddelek.
Številke okuženih bodo še višje, pravijo strokovnjaki, najverjetneje bo treba zaostriti ukrepe, ki jih že imamo, na primer zbiranje ljudi, ki je omejeno na 10, razen s seznamom. Tudi tukaj je videti, da ljudje tega ne upoštevajo – imajo zasebne zabave, na katerih je več kot 10 ljudi. V to bo treba poseči z bolj radikalnim pristopom pri enakem ukrepu – z več nadzora in izrekom primernih kazni.

MH


Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
pretrgana oblačnost
43%
4.1km/h
20%
7°C
10°
4°
4°
Tue
-1°
Wed
4°
Thu
1°
Fri
3°
Sat

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA