Slika: Maribor24

V Mariboru imamo danes novega okuženega človeka. Drugače pa se v primeru vnovičnega navala pacientov s koronavirusno boleznijo pripravljajo tudi v UKC Maribor.

Okuženi zdravniki še vedno v samoizolaciji

V UKC Maribor, so zaposleni, ki so bili v tesnem rizičnem stiku s sedmimi okuženimi zdravniki, še vedno v samoizolaciji, kontrolna testiranja so predvidena 8. in 9. dan po kontaktu oziroma takoj, ko se pojavijo klinični znaki. Do tega trenutka so v UKC Maribor identificirali stik s sedmimi okuženimi zdravniki pri 30 hospitaliziranih pacientih in 31 zdravstvenih delavcih UKC Maribor. Klinični znaki so se pojavili pri enem zdravstvenem delavcu UKC Maribor, ki je bil v samoizolaciji, testiranje je pokazalo pozitiven rezultat.

Vodstvo UKC Maribor je med drugimi preventivnimi ukrepi zaostrilo možnost obiskov svojcev hospitaliziranih. Še vedno velja splošna prepoved obiskov. Razen v izjemnih primerih, kot so kritično bolni pacienti, pacienti, ki so v bolnišnici že dalj časa, vendar zgolj na eno zdravo osebo, do 30 minut, po predhodni telefonski odobritvi predstojnika oddelka, ob upoštevanju vseh predpisanih varovalnih ukrepov. Preventivni ukrep je namenjen preprečevanju širjenja virusnih okužb in velja do preklica.

SIFA